Asiaa karvanpoistosta!

Nyt kesän kynnyksellä ajattelimme kertoa niinkin ajankohtaisesta aiheesta kuin karvanpoisto. Monilla on paljon yleisiä harhaluuloja mitä karvanpoistoon tulee kotioloissa tai hoitolasssa, joten ajattelin hieman oikaista näitä käsityksiä.


Monille on saattanut tulla sellainen tunne, että höyläämisen jälkeen karva kasvaisi takaisin paksumpana ja tummempana kuin aikaisemmin. Terävä sänki voi myös aiheuttaa kutinaa, ja tästä syystä saatetaan välttää karvanpoistoa vaikka karvat kuinka häiritsisivät. 
Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Syy minkä takia karva tuntuu vahvemmalta ja paksummalta on yksinkertaisesti siinä, että höylällä karva katkaistaan läheltä ihon pintaa. Silloin karva kasvaa terävänä ja sänki tulee todella nopeasti, jopa seuraavana päivänä.

 
Ratkaisuna tähän suosittelen ehdottomasti sokerointia tai vahausta, koska niillä karvan saa otettua kokonaan pois, eikä terävää sänkeä tunnu. Kun karva alkaa 3-4 viikon kuluessa kasvaa takaisin, se tuntuu pehmeämmältä. Säännöllisellä karvanpoistolla voi hillitä voimakastakin kasvua.Varsinkin intiimialueella on hyvin yleistä, että karvankasvu vähenee säännöllisellä karvanpoistolla.

Monilla voi olla myös käsitys, että vahaus tai sokerointi voivat olla liian vahvoja keinoja karvanpoistoon, vaikka totuudessa höylääminen useana päivänä viikossa ärsyttää ihoa vielä runsaammin. Esimerkiksi sokeri on niin hellävärainen, että se voi soveltua jopa atooppiselle iholle karvanpoistomenetelmäksi. Sokeri myös kuorii ihoa, eli jos kärsit sisäänpäinkasvaneista karvoista voi tämä olla sinulle juuri oikea vaihtoehto. 


Jälkihoito on erittäin tärkeää aina karvanpoiston jälkeen varsinkin jos ongelmana on sisäänpäinkasvaneet karvat tai karvatupentulehdukset. Ensimmäiseen vuorokauteen karvanpoiston jälkeen ei suositella voimakasta hikoilua tai paksuja kosteusvoiteita. Tämä sen takia, että vältettäisiin karvatupentulehdukset. Kainaloiden alueella myöskin alkoholia sisältävät deodorantit ovat kiellettyjä, ettei tulisi ihoärsytystä. Näin kesäaikana tulisi myös muistaa aurinko. Samana päivänä ei suositella auringonottoa, koska toisille se voi aiheuttaa ihoärsytystä. Nämä kaikki on suosituksia, jotta iho olisi mahdollisimman hyväkuntoinen läpi kesän eikä tarvitsisi kärsiä edellä mainituista vaivoista.